SALADE: VERSE TONIJN NIQOISE

Nodig:
1 el extra vergine olijfolie
1 el vers citroensap en zout
2 tonijnsteaks, elk 140 gram
85 g fijne sperziebonen, gekookt
100 g gemengde sla
6 kerstomaten, gehalveerd
kleine rode ui, in ringen
1 hardgekookt scharrelei
handvol zwarte olijven zonder pit
versgemalen zwarte peper

DRESSING:
1 el extra vergine olijfolie
1/2 tl wittewijnazijn
1 klein teentje knoflook, geperst
3 tl mayonaise

Meng de olie, het citroensap en flink wat peper en zout. Leg de tonijnsteaks in een ondiepe schaal, schenk de marinade erover en zet ze 30 min. in de koelkast; keer ze af en toe. Leg de bonen, sla, tomaten, ui ei en olijven in een kom. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar, schenk de dressing over de salade en meng het geheel goed met uw handen. Verhit een grill- of koekenpan tot hij heet is. Leg de tonijnsteaks erin, bestrijk ze met de marinade en bak ze 5 min., of tot ze vanbuiten gaar en van-binnen roze zijn; keer ze éénmaal. Bestrijk ze indien nodig met de marinade. Schik de salade op twee borden en leg er een tonijnsteak op.

VOOR 2 PERSONEN 7 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s