SALADE: LIMABONENSALADE MET GEROOSTERDE PAPRIKA

Nodig:
1 rode paprika, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes, in vieren
2 1/2 el extra vergine olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
3 el verse oregano
2 tl balsamicoazijn
150 g limabonen uit blik, afgespoeld, uitgelekt
versgemalen zwarte peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de stuk-ken paprika op een bakplaat, bestrijk ze met wat olie en gril ze 20-25 min., of tot ze zacht en langs de randen licht geblakerd zijn. Laat ze iets afkoelen. Ontvel de stukken paprika en snijd ze in stukjes. Verhit de resterende olie in een pan op laag vuur en bak de knoflook 1 min. Neem de pan van het vuur en roer de oregano, azijn en paprika door de knoflook. 4 Leg de bonen in een kom en schep het paprika-mengsel erop. Voeg flink wat peper en zout toe en schep de bonen goed door de dressing.

VOOR 2 PERSONEN 13 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s