MAALTIJD: PITTIGE TOFOEKOEKJES

Nodig:
250 g stevige tofoe, drooggedept
2 el gehakte verse koriander, geraspt
1 el currypasta naar keuze
2 lente-uitjes, fijngehakt
1 ei sojabloem
1 grote teen knoflook,
zout geperst
1 el zonnebloemolie, voor het bakken
1 ei geraspte verse gemberwortel
1/2 tl gedroogde gemalen chilivlokken

Meng de tofoe met de currypasta, knoflook, gember, chilivlokken, koriander en lenteuitjes in een kom. Zeef de bloem en het zout erboven en meng het geheel tot een grove, kleverige pasta. Zet de kom 1 uur afgedekt in de koelkast. Bestuif uw handen met bloem. Vorm zes ballen van het tofoemengsel en druk ze plat. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofoe-koekjes 4-6 min., of tot ze goudbruin zijn; keer ze éénmaal. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer.

VOOR 3 PERSONEN 3 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s